Нова работа-нов късмет.

 

Понякога хората казват,че всяко зло е за добро.

Преди няколко месеца се разделих с мъж,когото обичах.

Докато бяхме заедно с въпросния мъж той постоянно ме убеждаваше да напусна работа,защото виждаше как ме „изцежда”,но мен все нещо ме спираше. И в един момент реших,че ще започна да търся нещо по-добро,но сами знаем как се случва това в България. И така аз си работих и търсих нещо по-добро. Но в момента,в който се разделихме и аз вече нямах сигурността,която той ми е давал се примирих,че ще остана на старото си работно място. Да,работата беше много. Уморителна. Аз самата имах много ангажименти ,много отговорности и смея да твърдя се справях с всичко. Но заплата в един момент не ме удовлетворяваше. Да –висока,редовно плащане и всичко по закон се спазваше-осигуровки,отпуски. Но се чувствах зле.. много часове,много отговорности. Но си казах-сама си,нямаш избор.

И така в един момент получих обаждане от приятелка. Именно този въпросен мъж ме запозна с негова близка,която в последствие стана повече моя близка,отколкото негова. Обади ми се с предложение за работа. Много по-добра,много по-добре платена,с много по-добро работно време. И истината е,че не се замислих. Подадох си документите за напускане и се впуснах в една нова,непозната,но интересна сфера.

На старото ми работно място бяха в „шок” от моето решение. Знаеха,че нямам голям избор и мислеха,че ще съм там винаги,на разположение. Оцениха работата ми,макар и късно.Нещо,което не правеха,докато бях там. Но за мен беше важно,че съм дала много на това място-бях там 4 години и вложих много емоции и чувства;радвам се,че съм останала в съзнанието им като един от най-добрите служители. Имах възможността да се разделя с тях по най-добрия начин и да знам,че мога да разчитам на тези хора.

И така от няколко седмици съм в една нова и непозната за мен сфера. Но именно това ми харесва.Нови неща,нови обучения,нови хора,нови емоции и нови приключения.

Мисля,че за този кратък период свикнах много бързо и смея да твърдя,че се справям доста добре. Хората,с който вече работя са млади,интелигентни и доста добре ме приеха. Нещо,което за мен е важно,аз се чувствам спокойна и сякаш винаги съм работила там.

Имам повече свободно време,срещам нови хора,уча нови неща и смея да твърдя,че се щастлива.

Реших да напиша това в блога си,защото пиша само наистина важните и значими за мен събития. А това е именно такова. Когато човек е отчаян и не вижда нищо хубаво не трябва да спира да вярва в доброто.

За мен раздялата с този мъж беше нещо,което ме срина не само физически,но и психически. Аз се бях отчаяла,но все пак нещо в мен вярваше,че ще ми се случи нещо хубаво. И така дори и без него,аз предприех много сериозна и важна стъпка и знам,че тя ме прави щастлива.

P. S. А и за мен е важно да споделя,че това беше един от късметите от новогодишната баница. За мое щастие почти всяка година тегля поне по два късмета и от тях единия се сбъдва. Когато на нова година си изтеглих късметчето „Нова работа” го приех малко с насмешка. Но се радвам,че тези късметчета се сбъдват,а с тях и нашите мечти.